Reklám
Reklám

Újabb csúcsra ért a dubaji csokis őrület

Reklama
Hónapok óta lázban tartja a magyarokat a dubaji csokoládé, amely rendkívül felkapott édesség a TikTokon. Az ünnepekre készülve egy magyar cukrászda már szaloncukrot is piacra dobott ilyen ízesítéssel.

Elkészítése:

  1. A kadayif tésztát óvatosan válasszuk szét, és pirítsuk meg egy serpenyőben, amíg aranysárgára nem változik. Fontos, hogy ne hagyjuk, hogy összecsomósodjon; ha szükséges, dolgozzunk kisebb adagokban.
  2. A csokoládét gőz felett olvasszuk meg a kókuszolajjal együtt, hogy sima és folyékony állagot kapjunk.
  3. Keverjük össze a pisztáciakrémeket, és adjunk hozzá egy csipet sót. Ez segít kiemelni az ízeket.
  4. Egy csokoládéformát béleljünk ki olvasztott csokoládéval, majd rétegezzük a kadayif tésztát és a pisztáciát. Öntsük le a maradék csokoládéval, és tegyük a hűtőbe megszilárdulni.
  5. Miután megdermedt a csokoládé, vágjuk fel kockákra, és tálaljuk ízlésesen.

Forrás: Shutterstock
Reklama

Hasonló cikkek