Újabb csúcsra ért a dubaji csokis őrület
Reklama
Hónapok óta lázban tartja a magyarokat a dubaji csokoládé, amely rendkívül felkapott édesség a TikTokon. Az ünnepekre készülve egy magyar cukrászda már szaloncukrot is piacra dobott ilyen ízesítéssel.
Elkészítése:
- A kadayif tésztát óvatosan válasszuk szét, és pirítsuk meg egy serpenyőben, amíg aranysárgára nem változik. Fontos, hogy ne hagyjuk, hogy összecsomósodjon; ha szükséges, dolgozzunk kisebb adagokban.
- A csokoládét gőz felett olvasszuk meg a kókuszolajjal együtt, hogy sima és folyékony állagot kapjunk.
- Keverjük össze a pisztáciakrémeket, és adjunk hozzá egy csipet sót. Ez segít kiemelni az ízeket.
- Egy csokoládéformát béleljünk ki olvasztott csokoládéval, majd rétegezzük a kadayif tésztát és a pisztáciát. Öntsük le a maradék csokoládéval, és tegyük a hűtőbe megszilárdulni.
- Miután megdermedt a csokoládé, vágjuk fel kockákra, és tálaljuk ízlésesen.
Forrás: Shutterstock