Reklám
Reklám

Tuti trükk a főtt tojás pucolásához: így biztosan nem ragad a héjhoz a fehérje

Reklama
Mutatjuk, hogyan főzd a tojást, hogy a héja egyben lejöjjön és ne ragadjon a fehérjére!

2. NE HAGYD KI A SÓT SEM

Egyes források szerint a főtt tojásokat könnyebb lesz megpucolni, ha a főzővízbe sót is teszel.

3. SOKKOLD HIDEG VÍZZEL A FŐTT TOJÁSOKAT

Ha letelt a főzési idő (ez attól függően változik, milyen keménységű tojást szeretnél), akkor tedd azonnal jéghideg vízbe a tojásokat. A sokkolás hatására megáll a főzési folyamat, a nagy hőmérséklet-különbség miatt a tojás térfogata a héjon belül kicsit csökken, a héj és a fehérje között kisebb űr keletkezik, ezáltal könnyebben lejön róla a héj hámozáskor

Forrás: Shutterstock
Reklama

Hasonló cikkek