Tuti trükk a főtt tojás pucolásához: így biztosan nem ragad a héjhoz a fehérje
Reklama
Mutatjuk, hogyan főzd a tojást, hogy a héja egyben lejöjjön és ne ragadjon a fehérjére!
1. TEDD A TOJÁSOKAT MÁR FORRÓ VÍZBE
Sokan hideg vízben kezdik megfőzni a tojást, ám a New York Times szerint ez a biztos módja annak, hogy a tojás megrepedjen és a fehérje rátapadjon a héjra. Mivel a víz lassan melegszik fel, így a hideg vízben feltett tojás fehérjéje lassan csapódik ki, nagyobb eséllyel tapadva meg a héj belső oldalán. A lap szerint érdemes megvárni, amíg a víz gőzölögni kezd, azaz lassan eléri a forráspontot és tegyük ekkor a vízbe a tojásokat. Fontos az is, hogy a víz teljesen ellepje a tojásokat.
Forrás: Shutterstock