Szakértők szerint a háztartások kb. negyedében a hűtőszekrényt rossz hőmérsékletre állították be. Hogy mit kockáztatunk?
Reklama
Milyen hőmérsékletre van beállítva a tiéd?
„Ha az étel túl meleg, a baktériumok túl gyorsan szaporodnak. Ha az élelmiszer túl hideg, megfagyhat. Mindkét körülmény az élelmiszer megromlásához vezet“ – magyarázta Middha, aki a két és hét Celsius-fok közötti hőmérséklet-tartományt nevezte meg a megfelelő hőmérséklet-tartományként. A problémát vizsgáló szakértők azt is elmondták, hogy egyes hűtőszekrényekben akár tíz Celsius-fokos hőmérsékletet is mértek, míg másokban fagypont alatti értékeket is mértek.
Külön fejezetet jelentenek a gyermekes háztartások, hiszen ott naponta akár hússzor is kinyitják a hűtőszekrényt. „A kutatásból kiderült, hogy a háztartások nem tudják, hogy a hűtőszekrényeik gyorsabban megromolhatnak, különösen, ha a hőmérséklet a hűtőszekrényben magasabb a szokásosnál“ – tette hozzá Middha.
Forrás: Choice