Rosszabb, mint a cukor. Rákkeltő és tönkreteszi az anyagcserét!
Reklama
Az orvosok és a táplálkozási szakemberek évek óta riogatnak minket, hogy a túlzott cukorfogyasztás számos súlyos betegséghez vezethet. Van még egy összetevő, ami úgyszintén veszélyes!
A kukoricaszirupot széles körben használják az élelmiszeriparban. A kukoricakeményítőből történő előállítása sokkal olcsóbb, mint a fehér cukor vagy szacharóz előállítása.
A glükóz-fruktózszirup összetétele elsősorban egyszerű cukrok: fruktóz és glükóz. Az anyagok nem kötődnek egymáshoz, ami azt jelenti, hogy gyorsabban jutnak az emésztőrendszerből a véráramba, mint a cukor. Ez az édes összetevő megtalálható többek között: süteményekben, dzsemekben, joghurtokban, fagylaltban, ketchupban, kész salátákban, halkonzervekben, reggeli gabonapelyhekben, energiaitalokban, gyümölcsitalokban és nektárokban.
Forrás: Világunk