Nagyon megbetegíthet a kávé, ha erre az egy dologra nem figyelünk oda
Reklama
Mindennapi eset: főzünk ébredés után egy kávét, kiöntünk egy adagnyit azonnali serkentőnek, de a kotyogósban, főzőben marad még egy kortynyi vagy akár egy-két pohárnyi kávé. Bármennyire is megkívánjuk később ezt az italt, nem érdemes felhörpinteni!
Az OkoTest által megszólaltatott szakértő kiemelte: az újramelegített kávé keserűbb lehet, mint a friss, ugyanis az italban található ízképző olajok elvesznek, cserébe savasabb lesz a kávé, és kevésbé emészthető, tehát egészségünk érdekében nem érdemes ilyet fogyasztani.
Ha nem pocsékolnánk a kávét, de nem is szeretnénk egyszerre meginni a teljes lefőzött adagot, a lehető leggyorsabban le kell hűteni a maradékot, majd légmentesen záró, tiszta edénybe önteni és hűtőbe tenni. Így, a levegőben található mikroorganizmusoktól védve akár egy hétig is elállhat a fekete anélkül, hogy minősége romlana. Az eltett kávét ha meg nem is innánk, megannyi módon felhasználhatjuk:
Forrás: Boro Coffee