Nagyon megbetegíthet a kávé, ha erre az egy dologra nem figyelünk oda
Reklama
Mindennapi eset: főzünk ébredés után egy kávét, kiöntünk egy adagnyit azonnali serkentőnek, de a kotyogósban, főzőben marad még egy kortynyi vagy akár egy-két pohárnyi kávé. Bármennyire is megkívánjuk később ezt az italt, nem érdemes felhörpinteni!
A másik indok, amiért nem éri meg a pulton hagyott kávéba kortyolni az, hogy a kávé álltában veszít a minőségéből, tehát főzés után már fél-egy órával sem lesz ugyanolyan, mint frissen, ugyanis a levegőben található oxigén megváltoztatja az italt.
Ha tehát igazán finom kávét innánk, a maradékot el kell felejtenünk! A megváltozott ízű, akár másodnapos kávé a legtöbb esetben, ha nem is nyújt annyi élvezetet, mint egy friss csészényi fekete, ártalmatlan az egészségre nézve – abban az esetben, ha hidegen isszuk.
Forrás: Shutterstock