Mi a halál almája? A legveszélyesebb gyümölcs, amit mindenki kerül!
Úgy tartják, nem csak a termés, hanem maga a fa is veszélyes lehet, főleg, ha túl közel állunk hozzá. A manchineel fa nedve sűrű, fehér, tejszerű folyadék, és mérgező anyagok egész koktélját tartalmazza, az összes összetevőjét a mai napig sem azonosították. A levelének vagy a kérgének már a puszta érintése is súlyos bőrirritációt okoz, ha pedig a fa megérintése után a szemünkhöz nyúlunk, könnyen meg is vakulhatunk.
A legártalmasabb mégis a fa gyümölcse, ami egyébként valóban kis méretű almára emlékeztet, és állítólag finom édes, kicsit a gyömbérhez hasonló, csípős utóízzel. Egy-két falat elég belőle a halálos adaghoz, de ha megússzuk, akkor is órákig tartó, fájdalmas görcsöket, és belső vérzést okoz.
Ha véletlenül megesszük a gyümölcsét, erős égési sérülést szenvedhetünk a torkunkban és a szájunkban. Néhány óra elteltével a fájdalom szinte elviselhetetlenné válik, és a torok annyira bedagad, hogy a nyelés és az evés is nagyon nehéz lesz!