Reklám
Reklám

Melyik tojás a legegészségesebb? Elárulja a sárgája színe

Reklama
A tojás minőségéről annak sárgája is árulkodik.
A tojássárgájában pedig nagy mennyiségben megtalálható lutein és zeaxantin karotinoid, bizonyítottan csökkentik az időskori makula degeneráció kockázatát, amely súlyos esetekben akár vaksághoz is vezethet. Egy tanulmány során, olyan embereket vizsgáltak a kutatók, akik 12 héten át ettek napi szinten tojást. A 12 hét előtti és a későbbi szem vizsgálatuk magáért beszélt. A vizsgált személyek vérének zeaxantin szintje megnőtt, ezáltal pedig megnőtt a makuláris pigment optikai sűrűsége, mely megakadályozza, hogy valaha is kialakulhasson náluk makula degeneráció. Ezenkívül a tojás kiváló fehérje forrás. A fehérjékről pedig tudjuk, hogy fokozzák a jóllakottságérzést. Azért is ajánlják a főtt tojás fogyasztását fogyókúrázóknak, mert egy kutatás szerint, akik reggelire elfogyasztanak két tojást ezzel elősegíthetik a jóllakottságérzés kialakulását és alacsonyabb lesz a napi energia bevitelük.
Forrás: Webniusy
Reklama

Hasonló cikkek