Megizzasztotta az asztronautákat az első űrkeksz megsütése, melyhez 130 perc és rengeteg türelem kellett
Reklama
10 helyett 130 perc alatt sikerült normális állagú csokis kekszet sütnie a Nemzetközi Űrállomás (ISS) asztronautájának.
Az első keksz 25 percet töltött bent a sütőben, ám ez az idő és a 300 Fahrenheit (149 Celsius-fok) édeskevésnek bizonyult, a tészta nyers maradt. A következő két keksznél Parmitano megduplázta a sütési időt, de az eredmény még mindig nem volt tökéletes. A negyedik aprósüteményt már két órára tette be és a türelme végre kifizetődött. “Szóval ezúttal látok némi barnulást” – jelentette az asztronauta a rádión, elismerve, hogy azt nem tudja megmondani, hogy a keksz rendesen megsült-e, de annyi bizonyos, hogy már nem úgy fest mint egy darab nyers tészta.
Forrás: NASA