Íme, miért nem szabad édesíteni és tejet önteni a kávéra? A következőket kell tudnod
A minőségi kávé és a mértékletesség választása
Az egyik legfontosabb pont az elfogyasztott kávé minősége. Az olcsó és rossz minőségű kávé nemkívánatos anyagokat tartalmazhat, amelyek negatívan befolyásolhatják egészségünket. Ezért fontos, hogy minőségi kávébabokból vásároljunk kávét, és ügyeljünk a megfelelő elkészítésére. A mennyiséget sem szabad túlzásba vinni – még a legjobb kávé is elveszítheti jótékony tulajdonságait, ha túlzott mennyiségben fogyasztjuk.
A legtöbb egészséges felnőtt számára napi három-négy csészénél nem ajánlott nagyobb adag. A tizenéveseknek, az időseknek és a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek különösen óvatosnak kell lenniük, és kisebb adagokra kell korlátozniuk a kávéfogyasztást. Azok, akiknek a kávéval kapcsolatban problémáik vannak, például álmatlanság, szívdobogás vagy gyomorpanaszok, jobban teszik, ha teljesen elkerülik.