Ijesztő begyűjteni, veszélyes enni: miért gyűjtik a pisztáciát éjszaka, és miért kerül 1 kiló közel tízezer forintba
Reklama
Nem véletlenül olyan drága ez a finomság.
Ezenkívül a pisztácia sok szén-dioxidot bocsát ki, ezért az ilyen veszélyes rakományt szállító raktártereket feltétlenül szellőztetni kell. Ellenkező esetben az ember, a szén-dioxidot belélegezve megfulladhat.
A pisztácia kedvelői ne feledjék, hogy a pisztácia aflatoxint tartalmazhat. Ezt a toxint az Aspergillus gombafajok termelik, amelyek előszeretettel élnek a pisztácián, és visszafordíthatatlan májkárosodást, valamint tüdőbetegséget, aspergillózist okozhatnak. Ezért a pisztácia fogyasztása óvatosságot igényel. Ha romlott pisztáciát veszel, semmiképp se fogyaszd el.
Forrás: Liked