Hogyan állapítható meg, hogy a bolti hús valóban friss-e? A séf szerint ezekre a jelekre érdemes odafigyelni!

Ezenkívül a hűtőszekrény nem tudja teljesen megakadályozni a baktériumok szaporodását. Tehát az alapszabály az, hogy minden húst, amelyet egy napon belül nem eszünk meg, le kell fagyasztani, hogy megőrizze frissességét.
Melissa Clark újságíró egy igen jó tippet ad a hús megfelelő fagyasztásához: ne tegyük be közvetlenül a fagyasztóba a műanyag fóliával borított polisztirol tálcával. Ez ugyanis befolyásolja a hús minőségét. Inkább tegyük át a húst egy speciális fagyasztótasakba, vagy, ha lehetőségünk van rá, vákuummal zárjuk le. Fontos a lehető legtöbb oxigén eltávolítása és a nedvességnek való kitettség csökkentése.
Bár a hús elvileg korlátlan ideig tárolható a fagyasztóban, az optimális minőség megőrzése érdekében legfeljebb 12 hónapon belül, a darált húst pedig legfeljebb négy hónapon belül javasolt elfogyasztani.
