Hétköznapi konyhai eszközök, amelyeket sokan közülünk helytelenül használnak
Reklama
A konyhában soha nem elég a jó tanácsokból.
A hűtő ajtajában tárolod a tejet? Óriási hibát követsz el. Mivel a tej a legkönnyebben romló élelmiszerek közé tartozik, nem mindegy, a hűtőnek mely részén tárolod. Bár a hűtőszekrény ajtaja tűnik a leglogikusabb választásnak, egyáltalán nem az. A hűtőt egy nap többször kinyitjuk és becsukjuk, így a hűtő ajtajában tárolt élelmiszerek nagy hőmérsékletingadozásnak vannak kitéve – ez a hűtő legmelegebb része. Ide olyan tartós élelmiszereket érdemes tenni, mint a salátaöntetek, a ketchup, a mustár, az üdítők és a vaj. A tejet – és az összes tejterméket – inkább tárold a hűtő alsó és a középső polcán: itt állandó a belső hőmérséklet.
Forrás: Trinixy