EZÉRT nem kellene fehér „csíkos” csirkemellet venned
Reklama
Mostantól valószínűleg másképp fogsz tekinteni a csirkemellre
Ezek a zsírszálak nemcsak a hús tápértékét és ízét befolyásolják, hanem az állatok és a fogyasztók számára nem előnyös ipari gazdálkodási gyakorlatot is jelezhetnek.
A csirkén található fehér csíkok nem csupán esztétikai kérdés. Ezek az izomrostok között előforduló zsírsávok. Az Oxfordi Egyetem tudósai által végzett kutatások kimutatták, hogy e csíkok jelenléte akár 200%-kal is megnövelheti a hús zsírtartalmát az olyan húshoz képest, amelyen nincsenek ilyen fehér területek. Ráadásul ezek a húsok alacsonyabb fehérjetartalmúak, ami minden olyan személy étrendjének kulcsfontosságú összetevője, akinek fontos az egészség és a fittség.
Forrás: Rolnícke noviny