Reklám
Reklám

Ettől még megehetjük? A cukrász elmagyarázta, mit jelent a fehér réteg a csokoládén, és mikor jelenik meg

Reklama
Biztonságos az ilyen csokoládé fogyasztása?

A csokoládén lévő fehér réteg azt jelenti, hogy romlott?

Egy cukrászszakértő szerint a csokoládén lévő fehér réteg nem jelent semmi veszélyt, így nyugodtan fogyaszthatjuk. Az egész probléma a csokoládé tárolásának módjában rejlik, és akár a hőmérsékletváltozás, akár a magas páratartalom okozhatja. És mi a különbség a kettő között?

Adam Turoni cukrász és csokoládékészítő elmagyarázta, hogyan készül a csokoládé. Ez egy összetett temperálási folyamat, amelynek során a csokoládét felmelegítik és lehűtik, hogy kemény és fényes legyen. Egy csokoládétermék, amely átesik ezen a folyamaton, csík- és foltmentes lesz.

Forrás: Better Homes and Gardens
Reklama

 

Hasonló cikkek