Ettől még megehetjük? A cukrász elmagyarázta, mit jelent a fehér réteg a csokoládén, és mikor jelenik meg
Reklama
Biztonságos az ilyen csokoládé fogyasztása?
A csokoládén lévő fehér réteg azt jelenti, hogy romlott?
Egy cukrászszakértő szerint a csokoládén lévő fehér réteg nem jelent semmi veszélyt, így nyugodtan fogyaszthatjuk. Az egész probléma a csokoládé tárolásának módjában rejlik, és akár a hőmérsékletváltozás, akár a magas páratartalom okozhatja. És mi a különbség a kettő között?
Adam Turoni cukrász és csokoládékészítő elmagyarázta, hogyan készül a csokoládé. Ez egy összetett temperálási folyamat, amelynek során a csokoládét felmelegítik és lehűtik, hogy kemény és fényes legyen. Egy csokoládétermék, amely átesik ezen a folyamaton, csík- és foltmentes lesz.
Forrás: Better Homes and Gardens