Ételek, amelyek fogyasztása felgyorsítja az öregedést
Amikor cukros és sós között kell dönteni, ösztönösen a cukrosat választja az emberek nagy része. Ez egy ősi dolog, szinte belénk van kódolva, mivel a cukor nagyon jó energiaforrás, s nagyon hasznos tápanyag a vadászó-gyűjtögető élőlények számára. A bibi ott van, hogy már rég nem élünk így, sokan alig mozognak, sportolnak, éppen ezért nincs is szükségük az extra adag cukorra. Az így bevitt felesleges cukor a véráramba jut, majd a kollagén elvesztéséhez vezet. A kollagén pedig elengedhetetlen a szép, egészséges bőr megtartásához. Sajnos a cukor nem csupán a bőrödre van rossz hatással, hosszú távon károsítja a látást, a memóriát, csökkenti az energiaszintet, növeli a II-es típusú cukorbetegség és az Alzheimer-kór kockázatát. A megoldás szintén a feldolgozott ételek kerülése, ha nagyon muszáj a cukor természetes alternatíváinak használata nyers méz, juharszirup, kókuszcukor formájában.