Reklám
Reklám

Ételek, amelyek fogyasztása felgyorsítja az öregedést

Reklama
Nem is gondolnád, hogy milyen sok elfogyasztott étel képes mindig egy kicsit hozzájárulni az öregedési folyamataidhoz!
ÉDESSÉGEK

Amikor cukros és sós között kell dönteni, ösztönösen a cukrosat választja az emberek nagy része. Ez egy ősi dolog, szinte belénk van kódolva, mivel a cukor nagyon jó energiaforrás, s nagyon hasznos tápanyag a vadászó-gyűjtögető élőlények számára. A bibi ott van, hogy már rég nem élünk így, sokan alig mozognak, sportolnak, éppen ezért nincs is szükségük az extra adag cukorra. Az így bevitt felesleges cukor a véráramba jut, majd a kollagén elvesztéséhez vezet. A kollagén pedig elengedhetetlen a szép, egészséges bőr megtartásához. Sajnos a cukor nem csupán a bőrödre van rossz hatással, hosszú távon károsítja a látást, a memóriát, csökkenti az energiaszintet, növeli a II-es típusú cukorbetegség és az Alzheimer-kór kockázatát. A megoldás szintén a feldolgozott ételek kerülése, ha nagyon muszáj a cukor természetes alternatíváinak használata nyers méz, juharszirup, kókuszcukor formájában.

Forrás: Mainfun
Reklama

Hasonló cikkek