Élelmiszerek, amelyeket főzés előtt nem szabad megmosni. Ismerd be, ezt te is így csinálod?
Reklama
Ismerd be, ezt te is így csinálod?
Talán mindannyiunknak vannak olyan szokásai a konyhában, amelyekről semmi pénzért le nem mondanánk. Például ilyen az élelmiszerek megmosása. El tudod képzelni, hogy csirkeszeletet készítesz anélkül, hogy előtte megmosnád a húst? Valójában ez hiba.
Csirke
A csirke megmosásáról és ennek a szokásnak a veszélyeiről már írtunk korábban, és igaz, hogy a megmosás valójában veszélyesebb, mint a vízzel való érintkezés kihagyása. A baktériumoktól a leghatékonyabban úgy lehet megszabadulni, ha megfőzzük, míg a vízzel való lefröcskölés csak szétteríti a baktériumokat a konyha tiszta felületein.
Forrás: CVTI SR