Egy új tanulmány szerint a teazacskók tele lehetnek mikroműanyagokkal

Reklama
Bár a tea valószínűleg az egyik legegészségesebb dolognak tűnhet, egy új tanulmány szerint a teazacskók meglepő módon aggasztó mennyiségű mikroműanyagot juttathatnak a szervezetünkbe, ami komolyan veszélyeztetheti az egészségünket.
A szakértők szerint még a biológiailag lebomlónak feltüntetett teazacskók sem jelentenek megoldást, a tanulmány ugyanis megállapította, hogy a biológiailag lebomló műanyagok szintén kibocsátanak mikroműanyagokat. Az olyan műanyagmentes anyagok, mint a fa és a kukoricakeményítő biztonságosabb megoldást kínálhatnak, de ebben az esetben is fennáll a szennyeződés lehetősége a gyártás során.
A teazacskókon kívül a mikroműanyagok a mindennapi élet számos területén jelen vannak, az élelmiszercsomagolástól a vizes palackokig. A szakértők azt javasolják, hogy ha tehetjük, cseréljük le a műanyag ételtároló dobozokat üvegekre, valamint kerüljük az eleve műanyagba csomagolt termékeket.
