Reklám
Reklám

Biztonságos a hús közönséges műanyag zacskókban történő fagyasztása? Így kell helyesen csinálni

Reklama
Hogyan kell megfelelően lefagyasztani a húst?

A boltban vásárolt műanyag zacskók önmagukban is tartalmazhatnak baktériumokat, amelyek a tárolás során bekerülhetnek az élelmiszerekbe, és növelhetik az egészségügyi problémák kockázatát.

És mit használjunk helyette? Íme néhány biztonságos és praktikus megoldás:

 

  1. Légmentesen záródó műanyag edények – ezek bírják a fagypont alatti hőmérsékletet, szivárgásmentesek és védelmet nyújtanak a nedvesség ellen. Ez az ideális módja szinte bármilyen élelmiszer tárolásának.
  2. Cipzáras tasakok – Szoros záródásuknak köszönhetően tökéletesen védik az élelmiszereket.
  3. Üvegedények – Kiválóan alkalmasak a kész ételek fagyasztására. Vigyázzon azonban, hogy ne töltse meg őket teljesen, mivel a fagyasztott ételek térfogata kitágulhat, és az üveg megrepedhet.

Reklám
Forrás: Aktuality
Reklama

Hasonló cikkek