Biztonságos a hús közönséges műanyag zacskókban történő fagyasztása? Így kell helyesen csinálni
Reklama
Hogyan kell megfelelően lefagyasztani a húst?
A boltban vásárolt műanyag zacskók önmagukban is tartalmazhatnak baktériumokat, amelyek a tárolás során bekerülhetnek az élelmiszerekbe, és növelhetik az egészségügyi problémák kockázatát.
És mit használjunk helyette? Íme néhány biztonságos és praktikus megoldás:
- Légmentesen záródó műanyag edények – ezek bírják a fagypont alatti hőmérsékletet, szivárgásmentesek és védelmet nyújtanak a nedvesség ellen. Ez az ideális módja szinte bármilyen élelmiszer tárolásának.
- Cipzáras tasakok – Szoros záródásuknak köszönhetően tökéletesen védik az élelmiszereket.
- Üvegedények – Kiválóan alkalmasak a kész ételek fagyasztására. Vigyázzon azonban, hogy ne töltse meg őket teljesen, mivel a fagyasztott ételek térfogata kitágulhat, és az üveg megrepedhet.
Reklám