Reklám
Reklám

Az eper az egyik legtöbb mérget tartalmazó gyümölcs, súlyos betegségeket okozhat hosszútávon

Reklama
Egy kormányzati tesztprogram keretében ellenőrizték az Egyesült Királyságban árusított friss termékeket, amelyek egy részét a tengerentúlról importálták, és megállapították, hogy több zöldség és gyümölcs is rendkívül káros vegyi anyagokat tartalmaz.

Az eper mellett a toxinokat tartalmazó élelmiszerek között volt még szőlő (61 százalék), cseresznye (56 százalék), spenót (42 százalék), paradicsom (38 százalék) és őszibarack (38 százalék). De más gyakori termékekben is találtak ilyen anyagokat kisebb arányban, például a megvizsgált burgonya és alma 2 százalékában. „Tekintettel arra, hogy egyre több bizonyíték áll rendelkezésre, amely a PFAS-okat súlyos betegségekkel, például a rák kialakulásával hozza összefüggésbe, mélységesen aggasztó, hogy a brit fogyasztóknak nem marad más választásuk, mint hogy bevigyék ezeket a vegyi anyagokat, amelyek egy része hosszú ideig a szervezetükben maradhat” – nyilatkozta Nick Mole, a Pesticide Action Network UK (PAN UK) munkatársa.

Reklám
Forrás: Getty Images
Reklama

 

Hasonló cikkek