A szupermarketben vett hús kinézete igencsak nyugtalanította a férfit. Ha közelebbről megvizsgálod, kiderül az igazság.
Reklama
Ne hagyd magad a boltban rászedni!
A transzglutamináz segítségével az egyes húsdarabokat egy látszólag egésszé képesek alakítani. Ez a bizonyos anyag egy fehér por, amit húsragasztóként is szoktak emlegetni. A hús szó szerint vett ragasztásáról van szó, ami sajnos a húsiparban elég gyakori dolog. A trombin egy fehérje, amely a véralvadásért felelős, ragasztó, amely a fibrinnel kombinálva képes összeragasztani a kisebb húsdarabokat. A transzglutaminázt sertés vagy marha vérből nyerik. A vásárló azt hiheti, hogy egy gyönyörű steaknek is kiváló hús darabot vásárolt, közben az mindenféle húsdarabokból összeragasztott tömb.
Forrás: Webniusy