A magyaroknak is elárulta a világhírű sztárszakács a tökéletes forralt bor titkát
Reklama
Világhírű sztárszakács árulta el a tökéletes forralt bor titkát; a magyarokkal is megosztotta.
Elkészítés:
Először egy szirupot főzünk, amihez úgy kezdünk neki, hogy meghámozzuk a citrusokat, kifacsarjuk a levüket, majd a cukorral közepes lángon néhány perc alatt összerottyantjuk. Ha ez kész, beletesszük a szegfűszeget, a fahéjat, a babérlevelet, egy csipetnyi szerecsendiót, és egy hosszában kettévágott vaníliarudat. Mindezt meglocsoljuk annyi vörösborral, ami épphogy ellepi. Közepes lángon addig pároljuk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ha ez megvan, kicsit feljebb vesszük a lángot, és addig forraljuk, amíg valódi szirup állaga nem lesz. Ha kész, akkor ehhez jöhet hozzá a csillagánizs és a maradék vörösbor. Innentől kezdve már nem kell főzni, csak melegíteni nagyjából 5 percig.
Forrás: Facebook/Jamie Oliver