Reklám
Reklám

A csípős paprika állítólag egészséges – akkor miért sírunk tőle kétszer is?

Reklama
A csípős paprika az egyik legellentmondásosabb élelmiszer: egyesek imádják, mások pedig egy falat után levegőért kapkodnak.

Egészséges vagy kínzás?

A jó hír, hogy a csípős paprika tényleg tele van egészségügyi előnyökkel:

  • Serkenti az anyagcserét – Egy csípős étkezés után az anyagcserénk felpörög, így elméletileg több kalóriát égetünk el. (Legalábbis ez jó kifogás, hogy miért kell még egy adag erős paprikás pörkölt.)
  • Gyulladáscsökkentő hatású – A kapszaicin segíthet a fájdalomcsillapításban és a gyulladás mérséklésében, ezért egyes kenőcsökben is megtalálható.
  • Erősíti az immunrendszert – A paprika rengeteg C-vitamint tartalmaz, így jó barátunk lehet a megfázás elleni harcban (ha még képesek vagyunk venni egy levegőt az első falat után).
  • Boldoggá tesz – Fogyasztáskor endorfin szabadul fel, amely a test természetes fájdalomcsillapítója – igaz, előbb éget, majd utána érkezik a „jutalom.”

Forrás: Senior
Reklama

Hasonló cikkek