Reklám
Reklám

Hogyan állapítható meg, hogy a bolti hús valóban friss-e? A séf szerint ezekre a jelekre érdemes odafigyelni!

Reklama
Hogy ne otthon derüljön ki, hogy a megvásárolt hús nem friss, érdemes még a boltban alaposan szemügyre venni a portékát. Megpróbáltuk kideríteni, hogyan ellenőrizhetjük, hogy a kiválasztott marhahús valóban friss-e.

John Karangis séf, a Shake Shack kulináris innovációért felelős alelnöke elárulta, hogyan állapíthatjuk meg, hogy a hús valóban friss-e.

John Karangis szerint a legfrissebb hús élénkpiros színű, enyhén nedves, de nem ragadós állagú. Ez az intenzív szín a mioglobin, az izomszövet fehérjéje és az oxigén kölcsönhatásának eredménye. A hús oxidáció hatására idővel sötétebbé válik – ez egyértelmű jele annak, hogy már nem olyan friss.

Tipp: Ha lehetséges, válasszuk a friss, nem előre csomagolt húst. A hentesnél nemcsak a hús eredetéről, hanem a feldolgozás időpontjáról is érdeklődhetünk.

Forrás: Shutterstock
Reklama

Hasonló cikkek