Egy új tanulmány szerint a teazacskók tele lehetnek mikroműanyagokkal

Reklama
Bár a tea valószínűleg az egyik legegészségesebb dolognak tűnhet, egy új tanulmány szerint a teazacskók meglepő módon aggasztó mennyiségű mikroműanyagot juttathatnak a szervezetünkbe, ami komolyan veszélyeztetheti az egészségünket.
A Chemosphere című szaklapban 2024 végén megjelent tanulmány három, a piacon általánosan elterjedt teazacskó típust vizsgált meg: polipropilént, nejlont és cellulózt. Az eredmények azt mutatták, hogy forró vízben áztatva ezek az anyagok különböző mennyiségű mikroműanyagot bocsátanak ki magukból.
A polipropilén teafilterek bocsátották ki a legtöbbet, több mint 1,2 milliárd részecskét milliliterenként. Ezt követte a nejlon teazacskó több millió részecskével, a cellulózzacskó pedig kevesebb, de még így is jelentős mennyiséget bocsátott ki.
