A magyaroknak is elárulta a világhírű sztárszakács a tökéletes forralt bor titkát
Reklama
Világhírű sztárszakács árulta el a tökéletes forralt bor titkát; a magyarokkal is megosztotta.
Milyen a tökéletes forralt bor? Erről sokat lehetne vitázni, hiszen ahány ház, annyi szokás, és mindenki máshogy szereti a karácsonyi forralt bort is. A legegyszerűbb persze, hogy fazékba teszünk egy kis vizet, cukrot, fahéjat, valamint szegfűszeget, és felmelegítjük. Egy másik edényben felmelegítjük a vörösbort, majd beleszűrjük a fűszeres levünket. Ezt követően felkarikázunk néhány citromot és narancsot, hozzáadjuk a borhoz, majd további 2-3 percig melegítjük. Fontos, hogy ne forrjon, mert elpárolog belőle az alkohol!
Ez a legegyszerűbb módja a forralt bor elkészítésének, de persze vannak, akik még ezt-azt hozzátesznek, hogy ízesebb legyen. A világhírű sztárszakácsoknak is van külön receptje erre a karácsonyváró italra, most Gordon Ramsay és Jamie Oliver is elárulta a tökéletes forralt bor titkát. A nagy séfek a kamerán keresztül mutatták meg a világ nézőinek – így a magyaroknak is -, hogy ők hogyan szeretik.
Forrás: Origo