Nagyon megbetegíthet a kávé, ha erre az egy dologra nem figyelünk oda
Reklama
Mindennapi eset: főzünk ébredés után egy kávét, kiöntünk egy adagnyit azonnali serkentőnek, de a kotyogósban, főzőben marad még egy kortynyi vagy akár egy-két pohárnyi kávé. Bármennyire is megkívánjuk később ezt az italt, nem érdemes felhörpinteni!
Az ÖkoTest oldala egészségügyi szakértőt megszólaltató cikkében állítja: a frissen lefőtt kávé veszélytelen, de ha főzés után állni hagyjuk az italt, abban mikroorganizmusok szaporodhatnak el. Ennek oka, hogy a kávé nemcsak vízből és koffeinből áll, hanem egyebek mellett szénhidrátok, zsíros anyagok, fehérjék és ásványi anyagok is találhatók benne, amelyek vonzhatják – a bármelyik konyhában megtalálható – mikroorganizmusokat. Nem véletlen, hogy a két-három napig a konyhapulton álló kávé már penészedik.
Forrás: Shutterstock