Ezért ne dobd ki a banánhéjat, csodákat tesz a növényeiddel
Reklama
Miért dobnánk ki, ha ennyire hasznos is lehet?
A legtöbb háztartásában szinte mindennapos élelmiszer a banán, aminek a héja általában a kukákban landol. Kár, mert a kertben nagy hasznát vehetnénk. A kidobásra szánt banánhéjakat megéri inkább összegyűjteni, ugyanis rengeteg tápanyagot juttathatunk ki velük növényeinknek.
Pedig a banánhéj remek szerves trágya a legtöbb kerti növény számára, mivel az érett banán szárított héja kb. 12%-nyi ásványi anyagot tartalmaz. Ennek nagy része kálium, de jelentős a magnézium- és kalciumtartalma is. Kisebb mennyiségben nitrogén és kén is található a sárga héjban.
Pedig a banánhéj remek szerves trágya a legtöbb kerti növény számára, mivel az érett banán szárított héja kb. 12%-nyi ásványi anyagot tartalmaz. Ennek nagy része kálium, de jelentős a magnézium- és kalciumtartalma is. Kisebb mennyiségben nitrogén és kén is található a sárga héjban.
1. Vágjuk fel a banánhéjat kisebb darabokra.
Forrás: Webniusy